Najúčinnejšie pre najlepšie výsledky sú štyri rôzne cviky na nohy. Jedným z nich sú drepy vykonávané spolu s činkou na krku, ktoré prinášajú výrazné zlepšenie nielen nôh, ale aj celej postavy. Ďalším prvkom vášho tréningu by malo byť tlačenie závažia na žeriave.

Zapája členkové, kolenné a bedrové kĺby súčasne, čím zvyšuje anabolizmus ľudského tela aj výkonnosť celých nôh. Tretím typom cvičenia je vyrovnávanie nôh na stroji. V tejto polohe každý kvadricepsový sval pracuje najintenzívnejšie a v kombinácii s drepmi môže byť veľmi dobrou súčasťou celej úvodnej rozcvičky. Záverečným cvikom je takzvaný mŕtvy ťah na rovných nohách.

Ide o základné cvičenie, ktoré zvyšuje svalovú hmotu na zadných nohách. Všetky cvičenia stimulujú produkciu anabolického hormónu, ktorý je nevyhnutný pre rast svalov v celom tele. Ide teda o veľmi dôležitú súčasť celého tréningu, ktorú netreba vynechávať a brať na ľahkú váhu.

Najlepšie cviky na trapézové svaly

Muži, ale aj ženy si dávajú na správnom zovňajšku naozaj záležať. Ich silu určujú svaly. Každý deň preto vynakladajú veľa úsilia na precvičenie všetkých svalov na tele. Posilňovňu navštevujú veľmi často, ale veľa cvičení na naberanie svalovej hmoty môžu robiť aj doma. Veľmi dôležité sú trapézové svaly, takzvané kukly.

Cvičenie tejto skupiny svalov nie je príliš zložité. Využiť môžete napríklad obľúbené činky. Krčenie s činkami je veľmi obľúbeným cvikom. Najjednoduchší spôsob, ako ich urobiť, je sedieť na lavičke, táto poloha je na to najvhodnejšia. Tieto cvičenia nie sú zložité, ale ak chcete dosiahnuť požadované výsledky, musíte ich robiť veľmi systematicky.

Je tiež potrebné pripomenúť, že takéto svaly nemôžete preťažiť, pretože potom sa môžete zraniť. Takéto cvičenia, najmä na začiatku tréningu, by sa mali vykonávať pod dohľadom osobného trénera, ktorého rady môžete využiť v každej telocvični.

Cvičenie pre štíhle lýtka

Štíhle nohy sú snom mnohých žien, no sedavý spôsob života a konzumácia nekvalitných potravín vám k starostlivosti o nohy určite nepomôže. Aby ste si užili štíhle a pôvabné nohy, oplatí sa použiť špeciálne cviky na lýtka, ktoré vám rýchlo pomôžu dosiahnuť zamýšľané výsledky.

Lýtko je časť tela, ktorá sa skladá z tzv pomalé zášklby svalových vlákien, čo znamená, že tréning tejto časti tela so záťažou vlastného tela neprináša žiadne efekty. Aby boli cviky naozaj efektívne, nezabúdajte na vykonanie veľmi veľkého počtu opakovaní daného cviku, čo môže byť pre mnohé ženy príliš náročné. Musíte sa však prekonať a byť trpezlivý, pretože prvé účinky sú väčšinou viditeľné už po mesiaci cvičenia.

Aké cvičenia sa však oplatí robiť? Najjednoduchším cvičením je lezenie po schodoch, oplatí sa tiež chodiť na hodiny fitness, ako aj vykonávať jednoduché cvičenia, ako je napínanie lýtok pri chôdzi alebo lezenie po špičkách v stoji.

Previous post Sú živiny účinné v strave športovcov?
Next post Koľko musíte cvičiť za týždeň?